تاریخچه کفسابی و سنگسابی از ابتدا تا کنون

تاریخچه کفسابی و سنگسابی

تاریخچه کفسابی

هنر کفسابی تاریخچه کهنی دارد و از گذشته‌های بسیار دور تا به حال در ساختمان سازی کاربرد داشته است. در بناهای تاریخی به جا مانده از تمدن رم و یونان باستان آثار کفسابی و سنگسابی به وفور قابل مشاهده است. در ایران باستان نیز برای تزیین و زیبایی ساختمان‌ها از سنگسابی استفاده شده است و هنر کفسابی در بناهای تاریخی مشاهده می‌شود. در این مقاله تاریخچه کفسابی در ایران و جهان را بررسی خواهیم کرد. با ما در ادامه همراه باشید.

تاریخچه سنگسابی در جهان

تاریخچه کفسابی در جهان به یونان باستان می‌رسد. در بناهای به جا مانده از یونان باستان، سنگ‌فرش‌های زیبایی که به کمک سنگسابی و کفسابی ساخته شده‌اند، به چشم می‌خورد. استفاده از سنگ‌های زینتی و ایجاد اشکال هندسی و طرح‌های مختلف روی سنگ‌فرش، از مهم‌ترین ویژگی‌ معماری آن دوره به شمار می‌آید.

انواع طرح‌های هندسی سنگ‌فرش کاخ‌های باستانی ایالتونیا به روش کفسابی و با کمک مهارت‌های سنگسابی اجرا شده است.

در روم باستان از سنگ‌های معدنی به عنوان کفپوش ساختمان استفاده می‌کردند. رومیان به کمک روش‌های مختلف کفسابی و صیقل دادن انواع سنگ‌های معدنی، طرح‌ها و نقشه‌های متنوعی روی سنگ‌فرش‌ها ایجاد می‌کردند.

در اروپا همزمان با دوره رنسانس، استفاده از جاذبه‌های بصری در ساختمان‌سازی اوج گرفت و به شکوفایی رسید. در بسیاری از بناهای به جا مانده از آن دوران، سطوح منقش شده به طرح‌های هندسی به چشم می‌خورد.

کفپوش‌های صاف و صیقلی با طرح‌ها و نقش‌های شگفت انگیز در بسیاری از بناهای تاریخی روم و یونان باستان و حتی کشورهای اروپایی قابل مشاهده است. بررسی این آثار نشان می‌دهد که سنگسابی و کفسابی به شکل بسیار حرفه‌ای و هنرمندانه در گذشته رواج داشته است و زیبایی چشم نواز بناهای تاریخی مدیون این صنعت می‌باشد. آنچه امروزه به عنوان کفسابی شناخته می‌شود با ماهیت کفسابی در گذشته تفاوت اساسی دارد و می‌توان گفت یک بخش کوچک از صنعت بزرگ و قدیمی کفسابی محسوب می‌شود.

تاریخچه کفسابی در ایران

بناهای تاریخی به جا مانده از ایران باستان نشان از اوج هنر معماری در این دوران دارد. معماری ایرانی سبکی خاص و منحصر به فرد داشته و تلفیق هنر، خلاقیت و گاهی مذهب می‌باشد. در دوران ایلخانیان و تیموریان به هنر معماری اهمیت زیادی داده شد و شاهکارهای معماری زیادی در این دوران خلق شد.

در بسیاری از بناهای تاریخی ایران باستان از سنگ‌های گران قیمت مرمر، تراورتن و سنگ‌های نیمه قیمتی برای پوشاندن کف و سطوح استفاده شده است. طرح‌های زیبایی که از کنار هم قرار گرفتن کاشی‌های رنگی ایجاد شده‌اند و نقوش هندسی سنگ‌فرش‌ها، نشان دهنده کاربرد کفسابی و سنگسابی در معماری قدیمی ایران می‌باشد.

در دوران صفویه از کفسابی و سنگسابی برای ساب زدن و صیقل دادن سنگ‌فرش ساختمان‌ها استفاده می‌کردند. مساجد، تکیه‌ها، بازار‌ها و حمام‌های به جا مانده از آن دوران مملوء از طرح‌های هندسی و سطوح تزیین شده با انواع سنگ‌های گران قیمت و ارزشمند می‌باشد‌.

به طور کلی بررسی بناهای تاریخی ایران باستان نشان می‌دهد کفسابی و سنگسابی حرفه‌ای در ساخت اماکن مذهبی، کاخ پادشاهان و سایر ساختمان‌های ارزشمند کاربرد داشته است.

تاریخچه سنگ سابی معاصر

سنگسابی در دوران معاصر از ماهیت اصلی که تزیین و طراحی ساختمان بوده، فاصله گرفته است. امروزه برای براقی، درخشندگی، تمیزی و افزایش استحکام و دوام سطوح از کفسابی استفاده می‌کنند.

با پیشرفت تکنولوژی و زندگی شهری، نگهداری و ترمیم ساختمان‌ها مورد توجه قرار گرفت. انسان معاصر علاقه‌مند به زندگی در ساختمان‌های بادوام و زیبا می‌باشد و صنعت و تکنولوژی نیز در این راستا به او خدمت می‌رساند. امروزه سنگسابی با دستگاه‌ها و ابزارهای مدرن و پیشرفته انجام می‌شود و روش‌های نوینی برای سنگسابی ابداع شده است.

استفاده از ترکیبات قوی شیمیایی برای جرم‌زدایی و استفاده از مواد رزین یا مواد نانو برای تقویت سطوح از روش‌های مدرن سنگسابی محسوب می‌شوند.

جمع بندی

کفسابی نه به شکل امروز، اما برای تزیین ساختمان‌ها از گذشته‌های بسیار دور کاربرد داشته است. در بناهای تاریخی به جا مانده از دوران باستان در ایران، روم و یونان سنگفرش‌های تزیین شده با طرح‌های مختلف هندسی و نقوش طبیعی به وفور به چشم می‌خورد. این بناها نشان از کاربرد کفسابی و سنگسابی در معماری تمدن‌های اولیه بشری دارد.

در این ساختمان‌ها از سنگ‌های گران‌قیمت و ارزشمندی مانند تراورتن و مرمر و سنگ‌های نیمه قیمتی استفاده شده است. کلیساهای به جا مانده از دوران رنسانس در اروپا  مملوء از طرح‌های جذابی از انسان و حیوان روی سطوح و سنگفرش می‌باشد. سنگفرش کاخ‌های ایالتونیا در یونان باستان منقش به شکل‌های هندسی و طرح‌های شگفت انگیزی می‌باشد. در ایران باستان سنگفرش کاخ‌ها و اماکن مذهبی به زیباترین شکل و منقش به انواع طرح‌های هندسی و اسلیمی اجرا شده است. این سطوح سنگی صاف و صیقلی و طرح‌های اجرا شده روی آن‌ها نشان از کاربرد کفسابی و سنگسابی حرفه‌ای در دوران باستان دارد.

امروزه کفسابی در تمام ساختمان‌های تجاری، مسکونی و … انجام می‌شود و هدف اصلی آن، زیبایی، تمیزی و افزایش استحکام سطوح می‌باشد.

برای زیبایی و استحکام ساختمان‌های قدیمی و حتی نوساز می‌توانید از خدمات کفسابی شرکت تهران ساب استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *