تفاوت کف سابی و کف شویی چیست؟ و هر کدام چه کاربرد و مزایایی دارند؟ در ادامه به صورت کامل قیمت، کاربرد، مزایا و … را مقایسه خواهیم کرد، با ما همراه باشید.
تفاوت کف سابی و کف شویی
سنگسابی یا کف سابی معمولا به منظور حذف آلودگیها و افزایش استحکام و دوام سطوح انجام میشود در حالی که هدف اصلی کف شویی، شستوشوی سطوح میباشد. کف سابی در چند مرحله انجام میشود و به ابزارهای خاص و افراد متخصص نیاز دارد. سنگسابی و کف شویی ویژگیهای مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم و تفاوت این دو فرآیند را بیان خواهیم کرد.
کف سابی و سنگ سابی
در کف سابی با استفاده از لقمه سنگهای مناسب، سطح سنگها را ساب میزنند. این کار باعث برداشت لایه بسیار نازکی از سنگ و حذف حفرهها و شکافهای سطحی خواهد شد. سنگسابی مراحل متعددی دارد اما به طور کلی در این سه مرحله انجام میشود.
اگر اطلاعات بیشتری در مورد کفسابی میخواهید بدانید به شما پیشنهاد میکنم که مقاله کف سابی چیست را مطاله نمایید.
حذف ایرادات و اشکالات سنگ
یکی از مهمترین اهداف کف سابی از بین بردن ترکها و درزهای سطحی سنگ و ترمیم سطوح میباشد. در مراحل ابتدایی سنگسابی سطح سنگها را ساب میزنند. این کار باعث حذف شکافها، درزها و ترکهای سطحی میشود و مقاومت سنگ را افزایش خواهد داد.
صاف و صیقلی شدن سطوح
سطوح کف سابی شده، صاف و صیقلی میشوند. در بسیاری از ساختمانهای مسکونی و به ویژه ساختمانهای تجاری از سنگسابی برای براقی سطوح کمک میگیرند. در فرآیند کف سابی در چند مرحله با لقمه سنگهای مختلف سطح سنگ یا بتن را ساب میزنند. پس از ساب زنی، سطح سنگ کاملا صاف و هموار میشود. سطوح صاف و صیقلی با بازتاب نور به زیبایی و نورپذیری بیشتر محیط کمک میکنند.
پس از سنگسابی به علت حذف ناهمواریها و حفرههای سطح، شستوشوی سطوح به راحتی و در زمان کمتری انجام خواهد شد.
استفاده از مواد نانو یا ترکیبات رزین
در مراحل آخر کف سابی در صورت نیاز از مواد نانو یا ترکیبات رزین اپوکسی برای پوشاندن سطوح استفاده میکنند. این مواد ویسکوزیتهی بالایی دارند و هنگامی که روی سطحی قرار میگیرند به تمام حفرهها و درزهای آن وارد شده و آنها را پر میکنند. این کار باعث ایجاد سطحی صاف و بدون هیچ درز و شکافی خواهد شد. سطوحی که با مواد نانو یا ترکیبات رزین پوشانده شدهاند در برابر رطوبت و انواع آلودگیها نفوذ ناپذیر هستند. لایه اپوکسی یا نانو روی سنگ از شدت ضربات احتمالی میکاهد و امواج مضر نور خورشید را دفع میکند.
نفوذ ناپذیری در برابر رطوبت، مقاومت در برابر نور خورشید، استحکام در برابر ضربه و فشار و افزایش عمر مفید کفپوشها از مزایای اجرای نانوساب یا پوشش سطح با مواد رزین میباشد.
کف سابی چه زمانی ضرورت دارد؟
هدف سنگسابی تمیزی و ترمیم سطوح میباشد. پس از کف سابی، کفپوشها تمیز و براق شده و دوام و استحکام بیشتری خواهند داشت. تعیین زمان مناسب برای سنگسابی به موارد مختلفی بستگی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
میزان آسیب دیدگی سنگ
در بسیاری از ساختمانها از انواع سنگها به عنوان کفپوش استفاده میکنند. کفپوشهای سنگی به مرور زمان بر اثر شستوشو، شویندههای قوی، ضربه و رفتوآمد دچار ترکها و درزهای کوچک میشوند. این ترکهای کوچک محل تجمع رطوبت و انواع آلودگیها میباشد. نفوذ رطوبت و آلودگی به بافت سنگفرشها باعث شروع فرآیند تخریب آنها میشود. کفسابی فرآیند تخریب سنگها را متوقف کرده و باعث ترمیم و افزایش استحکام آنها خواهد شد. در سنگسابی در مرحله اول شکافها و ترکهای سطحی سنگ با ساب زدن از بین میرود و سطح سنگ صاف و هموار میشود. در مراحل بعدی کف سابی با استفاده از مواد نانو یا رزین تمام حفرهها و شکافهای سنگ پوشانده میشوند. در این شرایط سنگها در برابر رطوبت و آلودگیها نفوذ ناپذیر میشوند و در مقابل ضربه و نور خورشید مقاومت قابل قبولی خواهند داشت.
با توجه به مواردی که گفته شد کفپوشهای سنگی پس از مدتی به سنگسابی برای ترمیم نیاز دارند و تاخیر در این امر، باعث فرسایش سنگها و تخریب کفپوشها میشود.
جرم و آلودگی سطوح
تمیزی سطوحی در بعضی از ساختمانها اهمیت زیادی دارد و محیط ساختمان باید همیشه تمیز و استریل نگه داشته شود. کف سابی با نانوساب انتخاب مناسبی برای این ساختمانها میباشد. پس از این نوع سنگسابی، کفپوشهای ساختمان در برابر رطوبت و انواع آلودگیهای قارچی و میکروبی نفوذ ناپذیر شده و محیط ساختمان برای مدتی طولانی، استریل باقی خواهد ماند.
درجه ماتی و کدر بودن سطوح
صافی و براقی کفپوشهای سنگی باعث زیبایی و جذابیت ساختمان میشوند و در مقابل، کفپوشهای کدر و جرم گرفته، نمای زشت و زنندهای به ساختمان میدهد. ساختمانهای تجاری برای جلب نظر مشتری باید جذابیت خود را حفظ کنند و کفپوشهای براق و صیقلی داشته باشند. در این شرایط به نظر میرسد کف سابی سطوح مات و جرمگرفته اهمیت زیادی دارد و باید به محض کدر شدن سنگفرشها انجام شود.
ترمیم کفپوش
ساختمانها به مرور زمان فرسوده و تخریب میشوند. هزینه بازسازی ساختمان بسیار بالا است و مقرون به صرفه نمیباشد. برای حذف یا کاهش هزینه بازسازی ساختمان میتوان از سنگسابی و نماشویی برای ترمیم سطوح کمک گرفت. در کفسابی علاوه بر تمیزی کفپوشها، ایرادات سطحی آنها برطرف میشود و اقداماتی به منظور افزایش استحکام سطوح انجام خواهد شد.
ترکها و شکافهای سطحی سنگها پیش از این که موجب تخریب کفپوش شوند، به راحتی در کف سابی از بین میروند. به عبارت دیگر سنگسابی با حذف عوامل مخرب سطوح سنگی مانع از فرسودگی آنها میشود.
با توجه به این موارد کفسابی کفپوشهای ترک خورده و آسیب دیده ضروری به نظر میرسد و میتواند هزینه بازسازی ساختمان را تا حد زیادی کاهش دهد.
بازسازی بناهای قدیمی
اکثر ساختمانهای ارزشمند قدیمی به شدت فرسوده شده و در معرض تخریب قرار دارند. برای ترمیم این ساختمانها میتوان از روشهای مخصوص کفسابی کمک گرفت. در این شرایط سنگسابی با دقت و احتیاط کافی و به منظور افزایش دوام و مقاومت سطوح انجام خواهد شد. استفاده از تکنیک نانو ساب و سایر مواد محافظتی میتواند عمر مفید این سازهها را به حد قابل توجهی افزایش دهد و از تخریب بناهای تاریخی جلوگیری کند.
برای دریافت خدمات تضمیمنی سنگسابی میتوانید از شرکت کفسابی تهران ساب کمک بگیرید.
کاربرد و مزایای کف شویی
کف شویی به منظور شستوشوی کفپوشها و تمیزی و براقی آنها انجام میشود. فرآیند کف شویی بسیار سادهتر از کف سابی بوده و در مدت زمان کوتاهی انجام میشود. کف شویی مزایای زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
تمیزی و جرم زدایی سطوح
در کفشویی سطح کار با شویندههای مناسب شسته و تمیز میشود. کف شویی تمام گردوغبارها و آلودگیهای روی سطوح را تمیز میکند. سطوح سنگسابی شده در صورت جرم گرفتگی مجدد به راحتی با کف شویی تمیز و براق میشوند.
لکه بری قوی
جرمها و لکههای روی سطوح اگر در زمان مناسب تمیز نشوند به مرور زمان تثببت شده و پاک کردن آنها بسیار سخت خواهد بود. در کفشویی برای تمیز کردن این لکهها از شویندههای مخصوصی استفاده میکنند و در یک یا دو نوبت شستوشو تمام لکهها و جرمهای تثبیت شده از بین خواهد رفت.
گستردگی خدمات کفشویی
کاربرد کف شویی بسیار گسترده است و علاوه بر ساختمانها، موارد دیگری را نیز در بر میگیرد. برای تمیز کردن بسیاری از سطوح در خیابانها، پارکها، ورزشگاهها و سایر اماکن از خدمات کف شویی استفاده میکنند.
کف شویی چه زمان ضرورت پیدا می کند؟
کفشویی به منظور تمیزی سطوح انجام میشود و زمان مناسب کفشویی به میزان آلودگی، جنس کفپوشها و شرایط محیط بستگی دارد. در ادامه شرایطی که باعث لزوم کفشویی میشوند را بررسی خواهیم کرد.
آلودگی و جرم گرفتگی سطوح
انواع کفپوشها به دلیل این که در معرض رفتوآمد بالایی هستند به سرعت کثیف و آلوده میشوند. ممکن است هنگام خروج زبالهها، لکههای ناشی از نشت آب روی سنگفرشها ایجاد شود. برای از بین بردن انواع آلودگیها و لکهها کفشویی سطوح سنگی ضروری به نظر میرسد. در کفشویی از ابزار و شویندههای ویژهای برای حذف لکهها و آلودگیها استفاده میکنند.
بوی نامطبوع
همانطور که گفتیم سطوح سنگی به مرور زمان دچار شکستگیها و ترکهای متعدد میشوند. نفوذ آب و انواع آلودگیها به داخل این شکافها محیطی عالی برای رشد انواع باکتریها و قارچها فراهم میکند. در این شرایط کفپوشها بوی نامطبوع و بدی میگیرند و لازم است به سرعت شسته شوند. کفشویی تمام آلودگیها و میکروب های عمیق سنگ را تمیز میکند و باعث حذف بوی نامطبوع خواهد شد.
استریل کردن محیط
در ساختمانهایی که نیاز به محیط استریل و بهداشتی دارند اجرای کفشویی انتخاب مناسبی خواهد بود. در کفشویی از شویندههای مخصوصی به منظور حذف تمام آلودگیهای میکروبی استفاده میکنند. این کار باعث استریل شدن محیط و حذف آلودگیهای مختلف میشود.
درخشندگی سطوح
کفپوشهای سنگی اگر تمیز و براق نگه داشته شوند زیبایی چشم نوازی به ساختمان میدهند. در کفشویی از مواد خاصی برای جرم زدایی سنگفرش و براقی آن استفاده میکنند. سطوح کفشویی شده صاف و صیقلی هستند و با انعکاس نور، زیبایی محیط را دو چندان میکنند.
شستشوی عمیق
آلودگیهای ترکیب شده در آب به راحتی به بافت درونی سنگها نفوذ میکنند. در این شرایط کفپوشهای سنگی نمای زشت و زنندهای دارند، بوی بدی میدهند و در معرض تخریب قرار دارند. برای شستوشوی عمیق این سطوح استفاده از خدمات کفشویی ضروری به نظر میرسد.
تفاوت تجهیزات سنگسابی و تجهیزات کفشویی
کفشویی همانطور که گفتیم فرآیندی ساده و سریع میباشد و به ابزار سادهای مانند مواد شوینده و تی و اسفنج نیاز خواهد داشت. این در حالی است که سنگسابی فرآیندی پیچیده و حرفهای محسوب میشود و به دستگاههای پیشرفته، ابزار مخصوص و افراد متخصص نیاز دارد.
در کفسابی از چند لقمه سنگ بزرگ و کوچک برای ساب زنی استفاده میکنند. سنگسابی به صورت دستی یا با ماشینهای کفساب انجام میشود. از ترکیبات رزین یا مواد نانو برای پوشاندن سطوح استفاده میکنند. در کفشویی شویندهها و ابزارهای مخصوص شستشو مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت عمده کفسابی و کف شویی
میتوان گفت تفاوت عمده کفسابی و کفشویی در روش کار و خروجی فرآیند میباشد. هدف اصلی کفشویی تمیزی و جرم زدایی سطوح میباشد در حالی که در سنگسابی ترمیم و رفع اشکالات سنگها نیز مورد توجه قرار میگیرد.
کفسابی در چند مرحله و توسط افراد ماهر انجام میشود در صورتی که کفشویی به سادگی و به سرعت انجام خواهد شد.
در سنگسابی تمام ترکها و درزهای سطح سنگ را صیقل میدهند و حفرههای احتمالی را با مواد رزین یا نانو پر میکنند. این کار باعث نفوذ ناپذیری و استحکام سطوح سنگی و افزایش عمر مفید آنها میشود.
در کفشویی بیشتر از هر چیز به تمیزی و لکه زدایی از سطوح اهمیت داده میشود. در ساختمانهایی که لازم است کفپوشهای همیشه تمیز و براقی داشته باشند کفشویی گزینه ایمن و مناسبی خواهد بود.
به طور کلی میتوان گفت کفشویی به ترمیم و استحکام سطوح سنگی کاری ندارد و فقط شامل اقدامات لازم برای زیبایی و تمیزی سطوح میباشد. سطوحی که کفسابی میشوند ممکن است در مراحل بعدی نیاز به کفشویی داشته باشند.
مقایسه قیمت کفسابی و قیمت کفشویی
همانطور که گفتیم سنگسابی فرآیند پیچیدهای دارد و برخلاف کفشویی در چند مرحله انجام میشود. با توجه به این موارد قیمت کفسابی بیشتر از هزینه کفشویی برآورد میشود. از دلایل تفاوت قیمت کفسابی و کفشویی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
مراحل متعدد کف سابی
کف سابی به سادگی و در یک مرحله انجام نمیشود بلکه یک فرآیند چند مرحلهای پیچیده میباشد. در مراحل اولیه کفسابی سطح سنگ را با لقمه سنگ مناسب صیقل میدهند. این کار باعث حذف ناهمواری و ترکهای سطحی سنگ میشود. در مراحل بعدی، ساب زنی به نحوی ادامه پیدا میکند که سطح سنگ کاملا صاف و صیقلی شود. سپس در صورت نیاز از مواد نانو و ترکیبات رزین برای افزایش مقاومت و استحکام سطوح استفاده میکنند. یکی از مهمترین دلایل بالا بودن قیمت کفسابی نسبت به کفشویی همین مراحل پیچیده و سخت سنگسابی میباشد.
مواد مورد استفاده در کف سابی
در مراحل آخر کف سابی در صورت نیاز از مواد نانو، ترکیبات رزین و سایر مواد شیمیایی استفاده میکنند. این مواد ویسکوزیتهی بالایی دارند و به عمق شکافها و حفرههای سنگ وارد میشوند و آنها را میپوشانند. این کار باعث نفوذ ناپذیری سطوح در برابر رطوبت و انواع آلودگیها میشود.
مواد مورد استفاده برای این کار قیمت نسبتا بالایی دارند و باعث افزایش هزینه کفسابی میشوند.
ابزار سنگسابی
برای سنگسابی به ماشینهای سنگساب، ابزارهای مخصوص کف سابی، مواد مخصوص و نیروی کار متخصص و آموزش دیده نیاز خواهیم داشت. این موارد از عوامل موثر در بالا بودن قیمت کفسابی نسبت به کفشویی میباشد.
زمان و تخصص مورد نیاز برای کفسابی
کار با دستگاههای کفساب نیاز به آموزش دارد و کف سابی حرفهای فقط با نیروی کار متخصص انجام میشود. اجرای نانوساب یا پوشاندن سطوح با مواد رزین نیاز به دقت و مهارت بالایی دارد و عدم تجربه در این کار باعث پخش غیر یکنواخت مواد و کاهش کیفیت سنگسابی خواهد شد. این در حالی است که کفشویی با ابزارهای ساده انجام میشود و نیاز به مهارت خاصی ندارد.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی کاربرد و مزایای کفسابی و کفشویی پرداختیم و تفاوتهای آنها را بیان کردیم. کف سابی فرآیندی پیچیده است که در نهایت باعث تمیزی سطوح، براقی و صافی کفپوشها و افزایش مقاومت و استحکام آنها خواهد شد. کفشویی بیشتر برای تمیزی و لکه زدایی از سطوح کاربرد دارد و شامل اقدامات ترمیمی نمیشود.
هزینه نهایی کفسابی بیشتر از هزینه کفشویی برآورد میشود. علت این امر مراحل متعدد سنگسابی، استفاده از تجهیزات و مواد گرانقیمت، لزوم به کارگیری افراد متخصص و زمانبر بودن سنگسابی میباشد.
سطوحی که سنگسابی میشوند به علت نفوذناپذیری در برابر رطوبت و آلودگیها، دیرتر کثیف میشوند و در صورت جرم گرفتگی میتوان از خدمات کفشویی برای تمیزی و براقی آنها کمک گرفت.