رزینها گروهی از پلیمرهای طبیعی و مصنوعی هستند که کاربرد گستردهای در صنعت ساختمان دارند. گروهی از رزینها در نمای ساختمان کاربرد دارند و باعث افزایش استحکام و دوام نما میشوند. در این مقاله به بررسی مهمترین کاربردهای رزین در نمای ساختمان و روش اجرای آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
رزین نمای ساختمان چیست؟
رزین نمای ساختمان مادهای شفاف و سیال است که در مجاورت هوا سخت شده و به حالت جامد درمیآید. مواد رزین انعطافپذیری و استحکام نسبتاً بالایی دارند و بهعنوان پوشش روی سطوح ساختمانی استفاده میشوند. رزینها مزایای بیشماری دارند و باعث استحکام و دوام سطوح میشوند.
رزین در نمای ساختمان چه کاربردی دارد؟
مواد رزین ویسکوزیته بالایی دارند و بهراحتی روی سطوح پخش میشوند. هنگامی که مواد رزین روی سطوح ریخته میشوند، به تمام منافذ و درزهای سطوح نفوذ کرده و آنها را پر میکنند. در واقع، رزینها به دلیل دو فاز بودن، کاربرد گستردهای در ساختمان دارند. هنگامی که این مواد در فاز سیال هستند، روی سطح پخش میشوند و تمام منافذ سطح را پر میکنند و سطحی صاف و بدون حفره ایجاد میکنند. رزینها در مجاورت هوا بهسرعت خشک میشوند و پس از خشک شدن، استحکام بالایی دارند و نسبتاً انعطافپذیر میباشند.
از مهمترین کاربردهای رزین در نمای ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگیری از کثیف شدن نما
نمای ساختمان پس از مدتی بر اثر آلودگی هوا، بارندگی و… کدر و جرمگرفته میشود. نمای کثیف ظاهر زشت و زنندهای به ساختمان میدهد و نیاز به شستشو دارد. در شهرهای صنعتی و آلوده، نماشویی ساختمان باید در فواصل زمانی کوتاه و منظم انجام شود.
جالب است بدانید استفاده از مواد رزین در نماشویی سرعت کثیف شدن نما را کاهش میدهد. مواد رزین نفوذپذیری بالایی دارند و هنگامی که روی سطوح پخش میشوند، به منافذ و شکافهای عمیق سطح نفوذ میکنند. این ویژگی باعث پر شدن تمام حفرهها و درزهای سطح نما میشود. در این شرایط، امکان نفوذ آلودگی و رطوبت به منافذ نما وجود ندارد و در نتیجه نمای ساختمان دیرتر کثیف خواهد شد.
سطوحی که با مواد رزین پوشانده میشوند، صاف و براق هستند و برای مدت طولانیتری تمیز و شفاف باقی میمانند.
ضد آب کردن نما
یکی از مزایای مهم پوشش نما با مواد رزین، آببندی و درزگیری سطوح است. مواد رزین عایق آب و رطوبت هستند. سطوحی که با پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی رزین پوشانده میشوند، در مقابل رطوبت نفوذناپذیر و مقاوم هستند. در شهرهایی که آب و هوای مرطوب و شرجی دارند، پوشش نما با مواد رزین مانع از شوره زدن، پوسیدگی و نم کشیدن نما میشود و عمر سازه را افزایش میدهد.
افزایش دوام و استحکام نما
نمای ساختمان در معرض انواع آلودگیهای شیمیایی ناشی از دود ماشینها و کارخانهها قرار دارد. بارش برف و باران و تابش نور خورشید از دیگر عوامل آسیبرسان به نما محسوب میشوند. پوشش سطوح با ترکیبات رزین از نمای ساختمان در برابر عوامل مخربی مانند رطوبت و آلودگی محافظت میکند.
در واقع، مواد رزین مانند یک لایه محافظ سطح نما را میپوشانند و مانع از ورود رطوبت و آلودگی به بافت داخلی سطوح مختلف میشوند. در این شرایط، امکان نفوذ آب و آلودگیهای شیمیایی به منافذ سطوح وجود ندارد و در نتیجه استحکام و انسجام نما افزایش پیدا میکند.
سرعت بالای اجرا
مواد رزین ویسکوزیته بالایی دارند و بهسرعت روی سطوح پخش میشوند. این ویژگی باعث سرعت بالای پوشش سطوح با مواد رزین میشود. علاوه بر این، مواد رزین سرعت خشک شدن بالایی دارند و در معرض هوا تغییر حالت داده و سفت و خشک میشوند. سرعت بالای پخش شدن مواد رزین روی سطوح و سرعت بالای خشک شدن پوشش رزین باعث اجرای پوشش رزین نما در کمترین زمان ممکن میشود.
سهولت در شستشو
پوشش نما با مواد رزین باعث سهولت نماشویی میشود. نمای ساختمان بهمرورزمان آسیب میبیند و دچار منافذ و ترکهای متعددی میشود. نفوذ جرم و آلودگی به این منافذ، شستشوی نما را دشوار و پرهزینه میکند. پوشش سطوح با مواد رزین علاوه بر پر کردن تمام منافذ و ترکها، باعث صاف و صیقلی شدن سطوح نیز میشود. نماشویی سطوح صاف و صیقلی ساده و سریع انجام شده و هزینه کمتری نسبت به سایر سطوح دارد.
نکات مهم در اجرای رزین نمای ساختمان
برای استفاده کامل از مزایای رزین نمای ساختمان، باید این کار با دقت و بهصورت حرفهای انجام شود. در ادامه به بررسی موارد مهمی که در اجرای رزین نمای ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرند، میپردازیم.
سطوحی که قرار است با رزین پوشانده شوند باید کاملاً تمیز و خشک باشند. قبل از اجرای رزین، سطح کار را خوب تمیز کنید و در صورت شستشو، اجازه دهید کاملاً خشک شود. سطوحی که با مواد رزین پوشانده میشوند، باید ۲۴ ساعت در معرض هوا قرار بگیرند تا کاملاً خشک و محکم شوند.
برای هر نوع رزین، حلال مشخصی تعیین شده است. انتخاب حلال بر اساس اولویتهای کارفرما صورت میگیرد. هنگامی که زیبایی و براقی نما اولویت کارفرما باشد، از حلالهای متناسب با این کارایی استفاده میکنند. افزایش ایمنی و استحکام نما نیز مستلزم استفاده از حلالهای ویژه است. انتخاب حلال مناسب نقش مهمی در کیفیت نهایی پوشش رزین خواهد داشت.
پس از انتخاب حلال مناسب، مقدار مشخصی از آن را به مواد رزین اضافه کرده و خوب مخلوط میکنند. محلول نهایی را با استفاده از قلمموهای مخصوص روی دیوار نما میکشند. این کار باعث نفوذ مواد رزین به منافذ سطوح میشود. توزیع یکنواخت مواد نانو باعث صافی و براقی سطوح و حذف تمام حفرهها و درزها خواهد شد.
برای اجرای رزین نمای ساختمان، از باکیفیتترین محصولات موجود در بازار استفاده کنید. پوشش سطوح با رزین نقش قابلتوجهی در افزایش استحکام و دوام نما دارد و عمر مفید سازه را افزایش میدهد. برای اجرای حرفهای رزین نما، از رزینهای پلیمری باکیفیت که اکثراً تا ده سال دوام دارند، استفاده کنید.
جمعبندی
رزین نمای ساختمان، اگر با مواد باکیفیت و بهدرستی و حرفهای اجرا شود، عمر ساختمان را افزایش میدهد و باعث کاهش چشمگیر هزینههای بازسازی و مرمت ساختمان خواهد شد.
پوشش نمای ساختمان با مواد رزین از نم کشیدن و شوره زدن سطوح پیشگیری میکند و در مقابل رطوبت و آلودگیهای مختلف از نما محافظت خواهد کرد.
برای اجرای حرفهای رزین نمای ساختمان، انتخاب حلال مناسب اهمیت زیادی دارد.
انتخاب شرکتهای معتبر نماشویی به اجرای باکیفیت کار کمک خواهد کرد. بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از خدمات رایگان مشاوره با کارشناسان شرکت نماشویی تهران ساب کمک بگیرید.