شستشوی نمای شیشه ای با طناب یا راپل جهت درخشیدن ساختمان

شستشوی نمای شیشه ای با طناب

انجام شستشوی نما شیشه ای ساختمان با طناب یا راپل روشی موثر و ایمن جهت درخشش و براقیت نمای ساختمان بدون استفاده از روش نماشویی شیشه ساختمان با داربست است.

شستشوی نمای شیشه ای با طناب

ساختمان‌هایی که نمای شیشه‌ای دارند بسیار جذاب و چشم‌نواز هستند. انعکاس تصاویر آبی آسمان، ابرها و … در شیشه‌ها، تصویر شگفت انگیزی خلق خواهد کرد. در ساختمان‌های شیشه‌ای، تمیزی و براقی شیشه‌ها اهمیت زیادی دارد و جرم گرفتگی و لکه‌دار بودن شیشه‌ها نمای زشت و زننده‌ای به ساختمان می‌دهد.

معمولا ساختمان‌هایی که نمای شیشه‌ای دارند چند طبقه و مرتفع هستند. برای تمیز کردن نمای شیشه‌ای طبقات پایین می‌توان از بالابر کمک گرفت اما شستشوی نمای شیشه ای طبقات بالای ساختمان با استفاده از طناب یا راپل انجام می‌شود.

این شیوه نماشویی مدرن و کارآمد است و در مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. در ادامه به بررسی روش‌های نماشویی شیشه در ساختمان می‌پردازیم و چگونگی شستشوی نمای شیشه ای با طناب یا راپل را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

نماشویی شیشه چیست؟

ساختمان‌هایی که نمای شیشه‌ای دارند نیاز به نماشویی مداوم و منظم خواهند داشت. سطوح شیشه‌ای در مدت زمان کوتاهی لکه‌دار و جرم گرفته می‌شوند. این آلودگی‌ها علاوه بر این که زیبایی نمای ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهند باعث کاهش دید و نورگیری پنجره‌ها نیز خواهند شد.

در ساختمان‌های مسکونی از ترکیب شیشه و انواع سنگ‌های ساختمانی برای ایجاد نمایی زیبا و جذاب استفاده می‌کنند. در بعضی از ساختمان‌های تجاری برای زیبایی و منحصر به فرد بودن سازه از درصد بالایی شیشه در نما استفاده می‌کنند. سطوح شیشه‌ای مقاومت خوبی در برابر رطوبت و نور خورشید دارند اما به سرعت لکه‌دار و کثیف می‌شوند‌‌. نماشویی شیشه با استفاده از مواد خاص باعث دیرتر کثیف شدن شیشه‌ها می‌شود.

یکی از مزایای استفاده از شیشه در نمای ساختمان نورگیری فضای داخلی ساختمان می‌باشد. کثیفی شیشه‌ها میزان عبور نور را کاهش می‌دهد و در نتیجه روشنایی ساختمان کم می‌شود.

با توجه به ضرورت شستشوی نمای شیشه ای ساختمان روش‌های مختلفی برای این کار ابداع شده است.

شستشوی نمای شیشه ای ساختمان با طناب، نماشویی شیشه با راپل

شستشوی نمای شیشه ای به چند روش انجام می شود؟

برای شستشوی نمای شیشه ای ساختمان از روش دستی و مکانیکی استفاده می‌کنند. روش دستی شستشوی نمای شیشه ای با ابزارهای ساده‌ای مانند فرچه، اسفنج و مواد شوینده انجام می‌شود. ابزارهای مکانیزه و تکنیک‌های ویژه در نماشویی مکانیکی شیشه کاربرد دارد.

روش مناسب نماشویی شیشه بر اساس ارتفاع ساختمان، میزان کثیفی و استحکام نما تعیین می‌شود. برای شستشوی نمای شیشه ای در نقاط مرتفع از راپل و طناب استفاده می‌کنند.

چرا نمای ساختمان کثیف می شود؟

از انواع سنگ‌های ساختمانی، بتن، سیمان، آجر، کامپوزیت و شیشه به عنوان نمای ساختمان استفاده می‌کنند. نمای ساختمان در معرض برف، باران و ذرات آلاینده هوا قرار دارد و در مدت زمان کوتاهی کثیف و جرم گرفته می‌شود.

ذرات آلاینده موجود در هوا حاوی اکسید نیتروژن، اسید کربنیک، اسید نیتریک و آلاینده‌های دیگر هستند. نشست این ترکیبات آلاینده روی نمای ساختمان باعث جرم گرفتگی و کدر شدن نما خواهد شد. بخش مهمی از آلودگی نمای ساختمان بر اثر بارش برف و باران اتفاق می‌افتد‌. آلاینده‌های موجود در هوا در رطوبت برف یا باران حل شده و باعث کثیفی نمای ساختمان می‌شوند.

آلودگی هوا و بارندگی از مهم‌ترین دلایل کثیفی و لکه‌دار شدن نمای شیشه‌ای ساختمان به شمار می‌روند.

در شهرهای صنعتی، ساختمان‌ها در معرض آلودگی‌های ناشی از دود و چربی قرار دارند. در شهرهایی که آب و هوای مرطوبی دارند رسوبات آهکی و زنگ زدگی از رایج‌ترین آلودگی‌های نمای ساختمان محسوب می‌شوند.

ضرورت نماشویی ساختمان

اهمیت شستشو نما ساختمان در حفظ زیبایی سازه خلاصه نمی‌شود. شستشو نما تاثیر قابل توجهی بر استحکام و دوام نمای ساختمان دارد و طول عمر مفید سازه را افزایش می‌دهد.

نمای ساختمان از هر جنسی که باشد، به مرور زمان دچار ترک‌ و شکستگی می‌شود‌. نفوذ آب و ذرات آلاینده هوا در این درزها روند تخریب آن‌ها را تسریع می‌کند.

تاخیر در شستشو نما باعث کاهش دوام و استحکام نما می‌شود و در دراز مدت نمای سازه را تخریب خواهد کرد.

نمای شیشه‌ای بیشتر از سایر نماها به شستشو نیاز دارد. لکه‌ها و جرم‌های روی سطوح شیشه‌ای مانع از عبور نور خورشید می‌شوند و دید داخل ساختمان را کاهش می‌دهند. شیشه‌های کدر و جرم گرفته به براقی و زیبایی شیشه‌های تمیز نیستند و این مسئله مشکل مهمی برای نمای شیشه‌ای محسوب می‌شود‌.

برای نماشویی شیشه ساختمان می‌توانید از خدمات تضمینی شرکت نماشویی تهران ساب کمک بگیرید.

مراحل نماشویی شیشه ساختمان

مرحله اول

برای افزایش کیفیت شستشو نما در ابتدا گرد‌ و غبار و آلودگی‌های سطحی شیشه را تمیز می‌کنند. این کار با استفاده از دستگاه واترجت و با فشار مناسب آب انجام می‌شود.

مرحله دوم

پس از شستشوی اولیه، با استفاده از اسفنج‌های نرم  سطح شیشه را به شوینده‌های مخصوصی آغشته می‌کنند. این مواد شوینده تمام لکه‌ها و رسوبات روی شیشه را در خود حل می‌کنند.

مرحله سوم

در این مرحله مواد روی شیشه را با کمک دستمال نانو یا جریان آب تمیز می‌کنند. پس از این کار تمام لکه‌های سطح شیشه پاک می‌شود و شیشه شفاف و تمیز خواهد شد. استفاده از دستمال نانو در نماشویی باعث براقی و درخشندگی سطوح شیشه‌ای می‌شود.

سطوح شیشه‌ای به دلیل بافت خاصی که دارند به سادگی و در زمانی کوتاه تمیز می‌شوند. تاخیر در نماشویی شیشه باعث تثبیت لکه‌ها و افزایش هزینه شستشو نما خواهد شد.

نماشویی شیشه به چه روش هایی انجام می شود؟

همانطور که گفتیم نماشویی به دو روش کلی دستی و مکانیکی انجام می‌شود‌‌. ارتفاع ساختمان مهم‌ترین عامل تعیین کننده روش نماشویی محسوب می‌شود‌. در ادامه چگونگی اجرای این روش‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نماشویی به روش دستی

نماشویی شیشه به روش دستی در ساختمان‌های کم ارتفاع با بالابر یا داربست انجام می‌شود و در ساختمان‌های مرتفع از راپل و طناب برای این کار استفاده می‌کنند.

روش دستی نسبت به روش مکانیکی سرعت کمتری دارد. در این روش به تعدادی نیروی متخصص نیاز داریم که با استفاده از اسفنج نرم و مواد شوینده سطح شیشه را بشویند و سپس آن را خشک کنند. انجام این کار زمان و هزینه نسبتا زیادی لازم دارد.

نماشویی با طناب و راپل

برای شستشوی نمای شیشه ای ساختمان‌های مرتفع از طناب و راپل استفاده می‌کنند. به طور کلی برای دسترسی به نقاط مرتفع ساختمان از بالابرنده‌ها، جرثقیل و در صورت امکان داربست استفاده می‌کنند. در شرایطی که محیط ساختمان برای استفاده از این وسایل مناسب نباشد از طناب و راپل برای شستشو نمای ساختمان استفاده خواهند کرد. در این روش افراد متخصص با رعایت نکات ایمنی به طناب‌های مخصوصی متصل شده و به صورت معلق و با روش دستی، شستشوی نمای شیشه ای را انجام می‌دهند. طناب به قرقره مخصوصی متصل است و مکان و ارتفاع راپل کار را تغییر می‌دهد. در صورت تعداد بالای طبقات ساختمان، نماشویی به این روش ممکن است چند روز به طول بیانجامد.

نماشویی مکانیکی با واترجت

رایج‌ترین روش مکانیکی نماشویی استفاده از واترجت می‌باشد. دستگاه واترجت به برق سه فاز شهری و آب لوله‌کشی وصل می‌شود. این دستگاه آب را با سرعت و فشار مشخصی به نمای ساختمان می‌‌پاشد. نماشویی مکانیزه آسان‌تر و سریع‌تر از نماشویی دستی انجام می‌شود و هزینه کمتری دارد.

ذرات آبی که به وسیله دستگاه واترجت روی سطوح شیشه‌ای پاشیده می‌شوند باعث از بین رفتن لکه‌ها و جرم‌های سطح شیشه می‌شوند.

برای کاهش آسیب‌های احتمالی، دستگاه واترجت در فاصله مشخصی از شیشه قرار می‌گیرد و به صورت غیر مستقیم به سمت سطوح شیشه‌ای آب می‌پاشد. معمولا برای گردگیری اولیه شیشه و از بین بردن آلودگی‌های ناشی از دود ماشین‌ها و کارخانه‌ها از روش واترجت استفاده می‌کنند. فشار آب آلودگی‌ها را در خود حل کرده و سطح شیشه را تمیز و براق خواهد کرد.

تنظیم فشار و سرعت مناسب در واترجت، کیفیت نماشویی را افزایش می‌دهد و باعث کاهش مصرف آب و برق خواهد شد.

هزینه نماشویی شیشه ساختمان

قیمت شستشوی نمای شیشه ای ساختمان بر اساس عوامل مختلفی مانند متراژ شیشه‌ها، ارتفاع ساختمان، وضعیت دسترسی به برق سه فاز شهری، مدت زمان انجام کار و میزان آلودگی نما تعیین می‌شود.

نماشویی دستی ساختمان‌های مرتفع نیاز به نیروی کار و زمان زیادی دارد و این موارد هزینه نماشویی را افزایش می‌‌دهند. نماشویی مکانیزه در زمان کوتاه‌تری انجام می‌شود و به نیروی کار کمتری نیاز دارد و در نتیجه هزینه کمتری دارد.

قیمت نماشویی شیشه باید توسط کارشناسان معتبر و مجرب برآورد شود. اگر می‌خواهید هزینه منطقی و مناسبی بابت نماشویی پرداخت کنید باید از خدمات شرکت‌های معتبر نماشویی مانند شرکت تهران ساب کمک بگیرید.

نماشویی شیشه با طناب، شستشوی نما شیشه ای ساختمان با راپل

ابزارهای مورد نیاز برای نماشویی شیشه

نماشویی شیشه ساختمان به دو روش مکانیکی و دستی انجام می‌شود. روش مکانیکی همانطور که گفته شد به دستگاه واترجت نیاز دارد و با اتصال دستگاه به آب شهری و برق سه فاز انجام می‌شود‌. در روش دستی از ابزارهای مختلفی برای نماشویی استفاده می‌کنند. در ادامه به معرفی رایج‌ترین ابزار نماشویی شیشه به روش دستی می‌پردازیم.

پارچه آستر و کرباس

پارچه‌های آستری و کرباس بافت درشت و نرمی دارند و به خوبی شیشه را تمیز می‌کنند. این پارچه‌ها می‌توانند تمام لکه‌ها و جرم‌های عمیق سطح شیشه را بدون باقی گذاشتن هیچ لکه‌ای تمیز کنند. برای تولید این پارچه‌ها از الیاف پنبه، کنف و کتان استفاده می‌کنند. جذب بالای آب از مهمترین ویژگی این الیاف محسوب می‌شود. این ویژگی باعث کاربرد پارچه آستری در شستشوی نمای شیشه ای شده است.

ابر خیس و تی لاستیکی

برای از بین بردن لکه‌ها و آلودگی‌های سطوح شیشه‌ای  از شوینده‌های رقیق استفاده می‌کنند. این شوینده‌ها را با استفاده از اسفنج‌های نرم یا ابر روی شیشه می‌کشند. مواد شوینده، جرم‌ها و رسوبات روی شیشه را در خود حل و تمیز می‌کنند. در مرحله آخر به کمک تی لاستیکی باقی مانده مواد شوینده را از سطح شیشه تمیز می‌کنند. پس از انجام این مراحل، سطوح شیشه‌ای براق و شفاف و عاری از هر لکه‌ای می‌شوند.

دود ناشی از ماشین‌ها و کارخانه‌ها به صورت ذرات چربی و دوده روی نمای ساختمان می‌نشیند. برای حذف این آلودگی‌ها از شوینده‌های مخصوصی استفاده می‌کنند.

محلول‌های شیشه پاک کن، نمک، صابون و تری سدیم فسفات از رایج‌ترین شوینده‌های مورد استفاده در نماشویی شیشه به شمار می‌روند. شوینده‌ها بر اساس مقدار و نوع آلودگی سطوح شیشه‌ای انتخاب می‌شوند.

شستشوی نمای شیشه ای ساختمان در زمستان احتمال یخ زدگی و شکستن شیشه را افزایش می‌دهد. برای حل این مشکل  ترکیبات ضد یخ به شوینده‌ها اضافه می‌کنند. این کار مانع از یخ زدگی شیشه و استحکام آن می‌شود‌.

نماشویی شیشه با ابر خیس و تی لاستیکی در روزهای گرم سال و زمانی که خورشید به شدت می‌تابد امکان پذیر نیست. در این شرایط  گرمای خورشید باعث تبخیر شوینده‌ها و به جا ماندن لکه‌های بسیار روی شیشه خواهد شد.

برس پاشش آب خالص

برس‌های پاشش خالص آب ابزار مدرنی برای نماشویی سطوح شیشه‌ای محسوب می‌شوند. این برس‌ها برای پاشش آب خالص به سطح مورد نظر طراحی شده‌اند.

برای این کار این برس‌ها را به تیرک تلسکوپی و تیرک را به مخزن آب خالص وصل می‌کنند. این مخرن‌ها با استفاده از تکنیک فیلتراسیون آب خالص تولید می‌کنند. برس‌ها این آب خالص را به سطح شیشه می‌پاشند. به دلیل خالص بودن آب پس از خشک شدن لکه و رسوبی روی سطوح شیشه‌ای باقی نخواهد ماند.

 

برای تمیز کردن شیشه و پنجره به این نکات توجه کنید

تمیز کردن سطوح شیشه‌ای دقت و مهارت بالایی می‌خواهد. اگر می خواهید سطوح شیشه‌ای کاملا تمیز و براق شوند به نکات زیر توجه داشته باشید.

زمان مناسب

انتخاب زمان مناسب نماشویی در کیفیت نماشویی تاثیر قابل توجهی دارد. نماشویی در هوای گرم نتیجه رضایت بخشی نخواهد داشت زیرا رطوبت و مواد شوینده از روی شیشه تبخیر می‌شود و لکه‌ها و آلودگی‌ها روی سطح باقی می‌ماند.

صبح زود یا غروب بهترین زمان برای نماشویی می‌باشد. بهتر است نماشویی در روزهایی که احتمال بارندگی وجود دارد، انجام نشود‌.

اگر می‌خواهید که نمای ساختمان‌تان را شستشو کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین زمان نماشویی را مطالعه کنید چرا که با مطالعه این مقاله یاد می‌گیرید که چه فصلی از سال، در چه زمانی به شستشوی نمای ساختمان‌تان بپردازید.

استفاده از روزنامه

یکی از بهترین ابزارها برای شستشوی نمای شیشه ای ساختمان، روزنامه می‌باشد. سطوح شیشه‌ای به راحتی با کشیدن روزنامه تمیز شده و صاف و براق خواهند شد.

استفاده از شوینده های مناسب

لکه‌های سرسخت و مقاوم سطوح شیشه‌ای با شوینده‌های قوی به راحتی تمیز خواهند شد‌. برای استفاده از شوینده‌ها در نماشویی به این نکته توجه داشته باشید که هیچ گاه نباید شوینده‌های مختلف را با هم ترکیب کرد.

ترکیب شوینده‌های مختلف می‌تواند به تولید گازهای سمی منجر شود. استنشاق این گازها به ریه آسیب جدی وارد می‌کند‌. علاوه بر این ترکیب شوینده‌ها ممکن است ماده جدیدی تولید کند که باعث تغییر رنگ یا ایجاد لکه روی نمای شیشه‌ای شود‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *