در برخی ساختمانها از سیمان و بتن به عنوان کفپوش استفاده میشود. کفسابی بتن و سیمان کاربردها و مزایای زیادی دارد که در این مقاله به بررسی آنها میپردازیم. با ما همراه باشید.
دلایل انجام بتن سابی چیست؟
سطوح بتنی معمولاً مات و غیرصیقلی هستند و دارای منافذ و حفرههای زیادی میباشند. کفسابی بتن، که به اصطلاح سنگزنی بتن نامیده میشود، باعث صافی و براقی این سطوح خواهد شد.
در سالهای اخیر، سنگسابی کفپوشهای بتنی و سیمانی با استقبال زیادی مواجه شده است. به دلیل بالا بودن هزینه نصب کفپوشهای سنگی، پارکت و غیره در مساحتهای بزرگ، از کفپوشهای بتنی و سیمانی استفاده میشود. سنگزنی این کفپوشها هزینه نسبتا پایینی دارد و موجب زیبایی، صافی و براقی سطوح بتنی و سیمانی میشود. کفسابی بتن مزایای زیادی دارد که در ادامه به برخی از مزایای کفسابی بتن و سیمان خواهیم پرداخت.
افزایش استحکام
کفپوشهای بتنی و سیمانی به صافی سطوح سنگی نیستند و بافت حفرهداری دارند. این منافذ و حفرهها، که ناشی از خروج هوا در حین بتنریزی هستند، از مهمترین عوامل تخریب سطوح بتنی و سیمانی به شمار میروند. در مراحل ابتدایی کفسابی، سطح بتن یا سیمان سابیده میشود. این کار ترکها و منافذ سطحی را از بین برده و باعث همواری سطوح میشود. در مراحل انتهایی کفسابی، برای از بین بردن منافذ و شکستگیهای عمیق سطح بتن یا سیمان از ترکیبات رزین یا مواد نانو استفاده میکنند. مقدار مشخصی از این مواد تقویتکننده را روی کفپوش میریزند و با فرچههای مخصوص پخش میکنند. این مواد سیال، ویسکوزیته بالایی دارند و تمام منافذ و حفرههای بتن یا سیمان را پر میکنند و سطحی صاف و یکدست ایجاد خواهند کرد. حذف ترکها و حفرهها مهمترین عامل تخریب سطوح بتنی را منفعل کرده و باعث افزایش استحکام کفپوشها میشود.
سهولت نگهداری
شستشوی سطوح ناهموار و دارای درز و شکستگی دشوار است و به زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد. تجمع رطوبت و آلودگیهای شیمیایی مانند دوده و چربی در این منافذ باعث ایجاد آلودگیهای عمیق در نمای ساختمان میشود. تمیز کردن این آلودگیها برای زیبایی و استحکام نما ضرورت دارد. در این شرایط، سنگزنی نما انتخاب مناسبی خواهد بود. در این فرآیند، تمام درزها و منافذ سطحی بتن و سیمان بهواسطه سابزنی ترمیم میشوند. برای ترمیم ترکها و شکستگیهای عمیق، از مواد رزین و نانو استفاده میشود. سطوحی که با این مواد پوشانده میشوند، در برابر رطوبت نفوذناپذیرند و مقاومت بالایی در برابر ضربه و سایش دارند. پوشش کفپوشهای بتنی و سیمانی با مواد رزین یا نانو باعث صافی و براقی این سطوح میشود. سطوح صاف و براق به سهولت شسته شده و دیرتر کثیف میشوند.
هزینه مناسب
کفپوشهای ساختمانی پس از مدتی فرسوده میشوند و نیاز به بازیابی یا تعویض خواهند داشت. به جای صرف هزینه زیاد برای بازسازی، میتوانید از کفسابی برای ترمیم ایرادات سطوح بتنی و سیمانی استفاده کنید. کفسابی بتن و سیمان هزینه چندانی ندارد، اما باعث زیبایی و استحکام کفپوشها میشود.
زیبایی سطوح
کفپوشهای بتنی و سیمانی معمولاً مات و کدر هستند و زیبایی خاصی ندارند. کفسابی باعث سابخوردگی لایه سطحی بتن و سیمان میشود. پس از کفسابی، کفپوشهای بتنی صاف و براق شده و زیبایی بیشتری خواهند داشت.
بتنسابی چگونه و با چه تجهیزاتی انجام میشود؟
مراحل و تجهیزات مورد نیاز برای بتنسابی به شرح زیر است:
- ارزیابی اولیه بتن: ارزیابی بتن به منظور بررسی وضعیت ترکها و شکستگیها انجام میشود. قبل از کفسابی، باید ترکها و شکستگیهای عمیق بتن ترمیم شوند. برای پر کردن این شکافها ممکن است به سیمان نیاز باشد. پس از ارزیابی اولیه، با استفاده از تجهیزات پیشرفته سنگزنی بتن آغاز میشود.
- دستگاه سابزنی: برای کفسابی سطوح سنگی، بتنی و سیمانی از دستگاه سابزن استفاده میشود. سابزنی با استفاده از لقمه سنگهای متنوع انجام میشود. در سابزنی، لایه رویی بتن و سیمان برداشته میشود. این کار باعث حذف جرم و آلودگیهای سطحی و ترمیم ترکها و درزهای کوچک خواهد شد.
- لقمه سنگ الماس: سنگهایی که در دستگاه سابزن استفاده میشوند ابعاد مختلفی دارند و کارایی آنها متفاوت است. به عنوان مثال، در سابزنی اولیه از لقمه سنگ ۳۰ و در سابزنی نهایی از لقمه سنگ ۲۰۰ استفاده میشود. لقمههای سنگهایی که عدد بالاتری دارند برای صیقل دادن سطوح و صافی و براقی کفپوش کاربرد دارند. لقمه سنگ الماس کیفیت بالایی دارد و از رایجترین سنگهای مورد استفاده در دستگاه سابزن به شمار میرود.
- مواد تقویتکننده: برای ترمیم ترکها و منافذ سطوح بتنی از مواد تقویتکننده مانند انواع رزینها و نانو مواد استفاده میشود. این فرآیند در مراحل انتهایی کفسابی انجام میشود. سطوح کفسابی شده را با مقدار مشخصی از این مواد میپوشانند و صبر میکنند تا سطح کار خشک و سخت شود. لایه نانو یا رزین عایق رطوبت بوده و مانع از نفوذ رطوبت و آلودگی به بافت داخلی بتن یا سیمان میشود. سطوحی که با نانو مواد یا ترکیبات رزین پوشانده میشوند، صاف و براق بوده و دوام و طول عمر بالایی دارند.
مزایای کفسابی بتن و سیمان
کفسابی، وقتی به درستی و به صورت حرفهای انجام شود، مزایای زیادی را به دنبال دارد. در ادامه، به بررسی مهمترین مزایای کفسابی بتن و سیمان میپردازیم:
- افزایش عمر مفید بتن: سطوح بتنی پس از کفسابی عمر مفید بیشتری خواهند داشت. ترمیم ترکها و منافذ بتن و سیمان از خوردگی و پوسیدگی کفپوشها جلوگیری کرده و باعث افزایش دوام و استحکام سطوح میشود.
- سهولت نگهداری: پوشاندن سطوح بتنی و سیمانی با مواد نانو یا رزین باعث ایجاد سطحی صاف و صیقلی خواهد شد. این سطوح صیقلی عایق رطوبت و ضربه بوده و از کفپوشها در برابر عوامل مخرب محافظت میکند. کفسابی سرعت کثیف شدن کفپوشها را کاهش داده و باعث سهولت شستشو و نگهداری از سطوح بتنی و سیمانی خواهد شد.
- دوستدار محیط زیست: کفسابی، اگر به صورت منظم و دورهای انجام شود، فواید زیادی برای محیط زیست دارد. کفسابی منظم از تثبیت لکهها و رسوبات جلوگیری میکند. تمیز کردن این لکهها نیازمند شویندههای اسیدی و قوی است که به محیط زیست آسیب میزند. کفسابی همچنین به بازیابی سطوح آسیبدیده کمک کرده و از تعویض کفپوشها جلوگیری خواهد کرد.
- تنوع کاربرد: کفپوشهای بتنی کاربرد گستردهای دارند. استفاده از کفپوش بتنی در پیادهروها، پارکها، انبارها و سولهها به دلیل هزینه پایین رواج زیادی دارد. کفسابی بتن باعث براقی و صافی کفپوشهای بتنی شده و زیبایی آنها را افزایش خواهد داد.
- اقتصادی: هزینه کفسابی بتن نسبت به هزینه بازسازی و تعویض کفپوشهای بتنی ناچیز است. از نظر اقتصادی، سنگزنی بتن باعث کاهش هزینه ترمیم و بازسازی کفپوشها خواهد شد.
- سرعت بالا: سنگسابی بتن در زمان کوتاهی انجام میشود. این فرآیند کوتاهمدت شما را از صرف هزینه و زمان زیاد برای بازسازی و ترمیم کفپوشهای بتنی و سیمانی بینیاز خواهد کرد.