کفسابی چیست؟ کاربرد و مزایای سنگسابی

کفسابی چیست

شاید برایتان سوال باشد که کفسابی چیست یا سنگسابی چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟ در ادامه به تعریف کف سابی و کاربرد و مزایای آن می‌پردازیم.

کفسابی چیست؟

کفسابی یا سنگسابی روشی نوین برای حذف جرم و آلودگی و افزایش دوام انواع کفپوش‌های ساختمانی می‌باشد. کفسابی مزایای بی‌شماری دارد که در این مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

به فرآیند از بین بردن ناهمواری، جرم و آلودگی انواع سطوح سنگی، سیمانی، بتنی و … که منجر به براق شدن و افزایش استحکام سطح نیز خواهد شد، کفسابی گفته می‌شود. در ادامه به پاسخ کفسابی چیست بیشتر خواهیم پرداخت.

در کفسابی با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته و ابزار مخصوص، لایه بسیار نازکی از سطح سنگ را برداشت می‌کنند. این کار باعث از بین رفتن تمام آلودگی‌ و جرم سنگ می‌شود و به استحکام آن کمک می‌کند.

کفسابی علاوه بر درخشندگی و دوام سطوح باعث صاف و هموار شدن سطح نیز می‌شود. در واقع در این فرآیند با ابزارهای مخصوص سطح سنگ را صیقل می‌دهند. این کار باعث حذف ناهمواری‌ها و صاف شدن سطح سنگ خواهد شد.

اجرای کفسابی نیازمند دقت و مهارت بالایی می‌باشد و به افراد متخصص و دستگاه‌های باکیفیت نیاز دارد.

معمولا سنگ‌هایی که در کف ساختمان قرار دارند به علت رفت‌وآمد زیاد و ضربه ناشی از حمل وسایل سنگین، دچار ترک و شکستگی و در نهایت فرسایش می‌شوند. برای حل این مشکل، کفسابی گزینه مناسبی به نظر می‌رسد‌. کفسابی در واقع نوعی ترمیم اصولی کفپوش‌های سنگی محسوب می‌شود. در این فرآیند پس از صیقل دادن سطح سنگ و جرم زدایی از آن، از ترکیبات رزین برای پر کردن درزها و شکاف‌های سنگ کمک می‌گیرند.

از انواع کفپوش‌های سنگی در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، پیاده‌روها و سالن‌های ورزشی استفاده می‌کنند. به مرور زمان جرم و آلودگی‌های مختلف به ترک‌ها و شکاف‌های این سطوح وارد می‌شود و به‌تدریج باعث تخریب سنگ خواهد شد. در پاسخ به این سوال که مزایای کفسابی چیست شاید بتوان از افزایش استحکام و دوام سطوح سنگی به عنوان مهم‌ترین مزیت کفسابی نام برد.

حذف جرم و آلودگی‌هایی که به سطح سنگ نفوذ کرده‌اند باعث افزایش عمر مفید سطوح سنگی خواهد شد.

در فرآیند کفسابی با استفاده از دستگاه‌های مخصوص سطح کار را صیقل می‌دهند. این کار باعث حذف ترک‌ها و شکاف‌های سطح سنگ می‌شود و از نفوذ رطوبت و آلودگی به آن جلوگیری می‌کند.

در بسیاری از ساختمان‌های تجاری و حتی مسکونی زیبایی نمای ساختمان اهمیت زیادی دارد؛ به طوری که پیشرفت کسب‌وکار ساختمان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این شرایط، کفسابی حرفه‌ای باعث براقی و درخشندگی سطوح سنگی ساختمان و افزایش قیمت آن خواهد شد.

در بالا به سوال کفسابی چیست پاسخ دادیم حال زمان آن رسیده که به مزایای کفسابی بپردازیم.

سنگسابی چیست

مهم ترین مزایای کفسابی

پس از پرداختن به موضوع کفسابی چیست یا سنگسابی چیست نوبت به آن رسیده که به مزایای سنگسابی بپردازیم. کفسابی حرفه‌ای روشی نوین و کم هزینه برای ترمیم یا بازسازی کفپوش‌های ساختمانی محسوب می‌شود. برای زیبایی کفپوش‌های ساختمان، افزایش مقاومت و دوام آن‌ها و کاهش هزینه‌های بازسازی ساختمان از کفسابی کمک می‌گیرند. از مهم‌ترین مزایای کفسابی می‌توان به این موارد اشاره کرد.

زیبایی و درخشندگی سطوح

در کفسابی با استفاده از دستگاه‌های مخصوص سطح سنگ، بتن یا سیمان را سمباده می‌زنند. این کار باعث صیقل دادن سنگ می‌شود و سطح آن را صاف و براق می‌کند.

افزایش دوام و استحکام سطح

در حین کفسابی، پستی و بلندی‌های سطح سنگ، صیقل خورده و صاف می‌شود و در صورت نیاز، شکاف‌ها و حفره‌های آن با ترکیبات رزین پوشانده خواهد شد. این کار مانع از نفوذ آب و سایر آلودگی‌ها به بافت سطوح می‌شود و در نتیجه به افزایش دوام و استحکام سنگ، کمک می‌کند‌.

افزایش ایمنی سطوح سنگی

در صورت جرم گرفتگی بیش از حد کفپوش‌های سنگی، لغزندگی آن دور از انتظار نخواهد بود و ممکن است باعث بروز مشکلات جدی شود. علاوه بر این، ناهمواری‌های سطوح سنگی یا بتنی باعث اختلال در حرکت خواهد شد و ممکن است باعث به هم خوردن تعادل یا افتادن شود‌. کفسابی با همتراز کردن سطوح و حذف جرم‌های کفپوش به پیشگیری از بروز چنین حوادثی کمک می‌کند.

سهولت شست‌وشو

شست‌وشوی سطوح ناهموار و سنگ‌هایی که شکاف و ترک دارند به علت نفوذ آلودگی در این شکاف‌ها، سخت و طاقت فرسا خواهد بود. در کفسابی سطح سنگ را صیقل می‌دهند و این سطوح صاف و صیقلی به‌راحتی شسته می‌شوند.

افزایش قیمت ساختمان

زیبایی و دوام ساختمان از عوامل مهم تعیین کننده قیمت ساختمان هستند. کفسابی ساختمان باعث درخشندگی و براقی سنگ‌فرش‌ها می‌شود و تاثیر زیادی در زیبایی محیط دارد. معمولا ساختمان‌های قدیمی، کفپوش‌های بدنما و فرسوده‌ای دارند‌ و ظاهر نامناسبی پیدا می‌کنند.

اگر می‌خواهید بدانید کفسابی چیست و چه مزایایی دارد به تصاویر قبل و بعد از کفسابی ساختمان‌های قدیمی نگاه کنید. شما می‌توانید با صرف هزینه‌ای اندک، ظاهر ساختمان قدیمی را تغییر دهید و ارزش ملک خود را بالا ببرید.

کفسابی چیست، سنگسابی چیست، کاربرد کفسابی، مزایا کفسابی، کاربرد سنگسابی، مزایا سنگسابی
کفسابی چیست

کارهای ضروری پیش از سنگسابی چیست؟

مهم‌ترین نکاتی که قبل از شروع کفسابی باید رعایت شود به شرح زیر است.

تخلیه محیط

هنگام کفسابی لازم است محیط اطراف کاملا تخلیه شده باشد و هیچ‌گونه ابزار یا وسایلی در اطراف محل کفسابی وجود نداشته باشد. عدم رعایت این نکته باعث آسیب دیدن وسایل خواهد شد و ممکن است خسارات مالی سنگینی به بار بیاورد.

تمیزی سطح کار

برای اجرای کفسابی حرفه‌ای باید سطح کار کاملا تمیز باشد. بهتر است با شست‌شوی معمولی، گردوخاک و آلودگی‌های سطح کار را تمیز کنید و پس از خشک شدن، شروع به کفسابی نمایید.

امکان اتصال به برق سه فاز شهری

برای کفسابی به ابزار و دستگاه‌های مختلفی نیاز خواهیم داشت. معمولا این دستگاه‌ها به دلیل توان مصرفی بالایی که دارند باید به برق سه فاز قوی متصل شوند. لازم است قبل از شروع کفسابی از امکان اتصال دستگاه‌ها به برق سه فاز شهری اطمینان حاصل کنید.

اگر می‌خواهید در مورد هزینه ها و قیمت کفسابی بدانید می‌توانید به صفحه قیمت کفسابی مراجعه کنید.

روش های متنوع کفسابی

جنس و نوع کفپوش، میزان جرم و آلودگی سطح کار و عمر ساختمان از عوامل مهم تعیین کننده روش کفسابی به شمار می‌روند. روش‌های مختلفی برای اجرای کفسابی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

استفاده از دستگاه‌های مکانیکی

کفسابی به روش مکانیکی با دستگاه‌های مخصوصی که از ترکیب صفحات سبک و سنگین ساخته شده‌اند، انجام می‌شود. این دستگاه‌، سطوح سنگی را صیقل می‌دهد و باعث حذف جرم و آلودگی‌های سطح می‌شود. پس از کفسابی به روش مکانیکی، کفپوش‌‌ها صاف و براق خواهند شد و نمای بسیار زیبایی پیدا می‌کنند.

استفاده از مواد شیمیایی

میزان سختی جرم و آلودگی بعضی از سطوح به حدی زیاد است که برای کفسابی به مواد شیمیایی مخصوصی نیاز خواهند داشت. کفسابی با مواد شیمیایی در دو مرحله انجام می‌شود و شامل حذف لکه‌ها و شست‌وشوی ثانویه می‌باشد.

استفاده از مواد نانو

استفاده از مواد نانو برای کفسابی به دو دلیل عمده انجام می‌شود‌. درخشندگی  بیشتر سطوح و افزایش دوام و استحکام کفپوش. در این روش کفسابی ابتدا از دستگاه کف ساب برای سایش سطح سنگ استفاده می‌کنند. پس از حذف آلودگی‌ها و همترازی سطوح از ترکیبات نانو برای پوشاندن سطح سنگ استفاده می‌کنند. پوشش نانو مانند یک لایه عایق عمل می‌کند و مانع از نفوذ رطوب و آلودگی‌‌‌‌ به سنگ می‌شود.

استفاده از ترکیبات رزین و اپوکسی

به منظور ترمیم شکاف‌ها و ترک‌های سطوح سنگی از ترکیبات رزین استفاده می‌کنند. در این فرآیند پس از انجام مراحل ابتدایی کفسابی، با استفاده از مواد رزین درزها و ترک‌های سطح سنگ را می‌پوشانند‌. این کار باعث ترمیم سنگ‌ها و افزایش دوام و استحکام آن‌ها خواهد شد.

استفاده از مواد طبیعی

کفسابی بعضی از کفپوش‌های سنگی مانند سنگ‌های مرمریت و گرانیت با استفاده از مواد طبیعی انجام می‌شود. میزان آلودگی سطوح، وضعیت مقاومت سنگ و عمر ساختمان از عوامل تعیین کننده مواد مصرفی کفسابی خواهند بود.

انواع دستگاه های کفساب

فرآیند کفسابی با دستگاه‌های مختلفی انجام می‌شود. در گذشته تعداد این دستگاه‌ها محدود و کیفیت آن‌ها پایین بود. امروزه از ابزارهای باکیفیت و پیشرفته برای کفسابی استفاده می‌کنند. در ادامه به معرفی رایج‌ترین دستگاه‌های کفساب در ایران می‌پردازیم.

کفساب دستی Held_ hand

این کفساب‌های کوچک برای کفسابی نقاط غیرقابل دسترس سطوح، مناسب هستند. گوشه پله‌‌ها و کفپوش‌ها با ماشین‌های کفساب قابل کفسابی نیستند و باید از کفساب دستی به این منظور استفاده کرد.

کفساب walk_Behind

در ساختمان‌های کوچک از دستگاه walk_Behind  برای کفسابی استفاده می‌کنند. کنترل این دستگاه‌ به صورت دستی انجام می‌شود و برای کفسابی سطوحی که متراژ پایینی دارند گزینه مناسبی به نظر می‌رسد.

کفساب Ride_on

درساختمان‌های بزرگ استفاده از دستگاه‌های کف ساب دستی به دلیل زمان‌بر بودن، مناسب به نظر نمی‌رسد‌. در این شرایط از دستگاه Ride_on  که به صورت ماشینی کنترل می‌شود، استفاده می‌کنند.

قسمت تحتاتی دستگاه Ride_on به ابزارهای ویژه سنگسابی مجهز بوده و با حرکت دستگاه روی زمین، عمل کفسابی انجام می‌شود‌. در این روش کفسابی، اپراتور ماهری درون دستگاه قرار می‌گیرد و آن را هدایت می‌کند.  کفسابی با ماشین Ride_on با سرعت و کیفیت بالایی انجام می‌شود و باعث صافی و درخشندگی کفپوش سنگی خواهد شد.

به طور کلی انتخاب دستگاه کفسابی به متراژ سطح بستگی دارد. در مساحت‌های بزرگ از ماشین Ride_on  و در ساختمان‌های کوچک از کفساب walk_ behind  استفاده می‌کنند. برای کفسابی نقاط غیرقابل دسترس سطوح از کفساب دستی Held_hand که ابعاد کوچکی دارد استفاده می‌شود.

شرکت کفسابی تهران ساب به انواع ماشین‌های کفسابی جدید و باکیفیت مجهز بوده و خدمات کفسابی را با بالاترین کیفیت و به صورت تضمیمی به شهروندان عزیز ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *